külföld
május 15., 18:07

Politikai indíttatású támadás történt, közölte a szlovák belügyminiszter. A miniszterelnök-helyettes szerint Fico már nincs életveszélyes állapotban.

külföld
május 15., 13:12

A támadó több lövést is leadott Robert Ficóra. A kormányfőt a hasán érhette lövés. Egy 71 éves férfi lehet a merénylő.

külföld
május 15., 18:56

Rosszul helyezkedtek, késlekedtek, a lövések után pedig a támadóra figyeltek Fico helyett a testőrök.

külföld
május 15., 15:37

Közvetlen közelről sütötte el a fegyvert a támadó.

külföld
május 15., 15:47

Több verseskötete is megjelent, korábban magánbiztonsági cégnél dolgozott.

külföld
május 15., 11:32

Bevert fejű ellenzék, halálosan fenyegetett aktivisták, külföldre költözésen gondolkodó újságírók, vízágyúk, parlamenti verekedés. A hatalom még a választások előtt át akarta nyomni a törvényt, ami miatt bedühödött Amerika, és az uniós integrációnak is vége lehet. A grúz politika nagyon sok hasonlóságot mutat a magyarral.

Miután Orbán Viktor tavaly októberben a Kossuth Rádióban bejelentette, hogy a magyar kormány nem engedélyezi a palesztinpárti tüntetéseket, a rendőrség sorra tiltotta meg az ilyen gyűléseket. Az, hogy ez a Kúria és az Alkotmánybíróság szerint is rendben van, súlyos következményekkel jár.

Politika
május 15., 05:59

Csatlakoztunk a Tisza Párt politikusához Zala megyei országjárásán. Támogatói között balost és egykori fideszest is találtunk, és közben megtudtuk, hogy Orbán Viktor „a magtárak védőszentje”. De ideje nyugdíjba mennie, lehet az unokákkal foglalkozni.

TECH
május 15., 12:09

Hogyan lesz a tojásból számítógép? Az 1984-ben piacra dobott magyar mikroszámítógép, a Primo története szemléletesebben mutatja be a késő Kádár-kor működését, mint bármilyen alapos történelemkönyv.

Történelem
május 15., 10:54

Háborús uszítók, strasbourgi bábok, washingtoni utasítások vs. békeharc és Moszkva nyugodt hangja.

POLITIKA
május 14., 21:10

Tüke László mellett kampányolt kedden a Fidesz EP-listavezetője, a párt pusztaszabolcsi polgármesterjelöltje arról híresült el, hogy néhány éve naplóval megütött egy ötödikest, és emiatt eljárás indult ellene. A fórumra nem engedték be a független sajtót.

Politika
május 14., 16:16

Országszerte több mint 430 ember vett részt a Megafon képzésein - a tanfolyamokon készült képekről beazonosítottuk, kik voltak ők.

belföld
május 15., 07:19

A korábban leputyin-bérencezett és zugügyvédezett Gór már nem először futott lyukra szemétügyben.

oktatás
május 15., 04:38

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke reméli, hogy csak jogalkotói hibáról van szó, amit korrigálni fognak.

TECH
május 15., 05:53

Az elhunytakat digitális avatárként megjelenítő videós chatbotokra sokszor a gyermeküket elvesztő szülők fizetnek be, de van, aki volt szerelmével szeretne beszélgetni a szakítás után. A forradalmi technológia segíti ugyan az ideiglenes gyászfeldolgozást, de komoly etikai és pszichológiai aggályokat is felvet.

92 éves korában meghalt Alice Munro kanadai írónő

A „kortárs novella nagymestere” 2013-ban nyerte el az irodalmi Nobel-díjat.

irodalom
május 14., 16:57
podcast
május 14., 16:57

Hogy állunk erőművekkel? Hol lehet jól napelemet használni? Gáz, hogy Paks az oroszokhoz kötődik? A TEFI podcast keretein belül a földrajzi adottságok és az energetikai lehetőségeink közötti összefüggésekről beszélgettünk dr. Vasárus Gábor geográfussal, a HUN-REN KRTK tudományos munkatársával.

POLITIKA
május 14., 18:47

Az Index és az Economx után veszített az RTL és a Magyar Narancs ellen is.

gazdaság
május 14., 19:25

A Balkán kifogyott, Ukrajna munkaképes lakosságának jó része elmenekült, marad a Távol-Kelet, ahol a vallás azért szerencsére visszafogottabb, mint a keményebb arab országokban – magyarázta az ATV-ben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

video
május 14., 12:34

Deli Gergely eddig nem magyarázta meg, miért hívta meg Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnököt, aki szerint a holokauszt mítosz, Izraelt pedig el kell törölni a térképről.

PÉNZ
május 14., 15:49
podcast
május 14., 14:06

Kedd van, szabad a Borízű. Egyes skálán mennyire antiszemita Ahmedinezsád, ha Szőke Gábor Miklós róla mintázza a hercegnőburgonya lovasszobrát? Mit gontolt Steve Albini Magyar Péterről? Belépett-e Hszi a Parizer Pártba? Káosz, beton, Kőbányai.

nők elleni erőszak
május 14., 10:16

Ez derült ki a 444 közérdekű adatigényléséből. A megelőző távoltartás nemcsak azért fontos a bántalmazottaknak, hogy biztonságban érezzék magukat, hanem az üzenet miatt is, mondja Spronz Júlia, a Patent Egyesület jogásza.

POLITIKA
május 14., 10:45

A Tisza Párt listavezetője nem megy el a Partizán-vitára, mert előbb köztelevíziós vitát szeretne. S. Mária nem stábtag, nem szervez semmit, a Metropolt pedig feljelentették. Söjtörön kérdeztük a politikust.

interjú
május 14., 04:02

Milyen volt fideszesnek lenni? Milyen koalíció élén vezetné Budapestet? Hisz Magyar Péternek? Mit kezdene a hajléktalanokkal a BKK-rendészet? Honnan lesz pénz a nagyívű terveire? Vitézy Dávid egy hónappal az önkormányzati választások előtt válaszolt a 444 kérdéseire.

interjú
május 13., 04:07

Tisza = 2018-as Jobbik + Momentum – Mi Hazánk, állítja a Nézőpont Intézet vezetője, aki szerint akkor követne el hibát, ha nem egyeztetne rendszeresen Rogán Antallal. Interjú Mráz Ágoston Sámuellel.

szolgálati közlemény
május 09., 13:14

Keressük két új munkatársunkat nemzetközi projektjeink, pályázataink és külsős együttműködéseink gondozásához és fejlesztéséhez.