Construma - HUNGEXPO

CONSTRUMA 42. NEMZETKÖZI ÉPÍTŐIPARI SZAKKIÁLLÍTÁS
2024. ÁPRILIS 10-14.

ÉVOSZ Építőanyaggyártók és építőanyag-kereskedők a megrendelőkért konferencia
RÉSZLETES PROGRAM

MÉK Továbbképzése építész kamarai szakmagyakorlók részére
RÉSZLETES PROGRAM

SZAKMAI SÉTÁK
A standok idén is életre kelnek!
Vezetett szakmai séták – A kiállítók és a szakma találkozása

RÉSZLETES PROGRAM REGISZTRÁCIÓ

Kőfaragó Ipartestülete A kőipar új dimenziói: természetes kövek & technikai kövek. Kőfaragó életpályamodell.
RÉSZLETES PROGRAM

BPMK Továbbképzése mérnök kamarai tagok részére
RÉSZLETES PROGRAM

MNNSZ XVII. Szolár Konferencia
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS REGISZTRÁCIÓ

Tudásépítő Team Gyakorlati bemutatók ács, burkoló, kőműves, valamint festő, mázoló témákban
RÉSZLETES PROGRAM

MAKE
XII. Magyar Kertépítő Verseny és Show
BŐVEBBEN A PÁLYÁZATRÓL

Panasonic Marketing Europe GmBh és KLIMA Centrum Kft.
A hőszivattyúzás új korszaka az épületgépészetben, új megoldások a Panasonictól
RÉSZLETES PROGRAM
REGISZTRÁCIÓ

BÉK Magyarország szép 9.0 – Víz, idő, környezet itthon és külföldön címmel. A Budapesti Építész Kamara hivatalos továbbképzése.

RÉSZLETES PROGRAM

Lengyel-Magyar Kereskedelmi Kamara – Lengyel-Magyar Fenntarthatósági Fórum

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor színpadi programja

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

CONSTRUMA OTTHONTEREMTÉSI KIÁLLÍTÁSI CSOKOR

2024-ben április 10-14. között 42. alkalommal kerül megrendezésre a CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás, mely a CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor részeként az építőiparhoz, megújuló energiákhoz kapcsolódó témákat öleli fel. Minden páros évben a kiállítás kiegészül az épületgépészet tematikáival is.

A CONSTRUMA csokor hazánk és egyben a közép-kelet európai régió kiemelkedő otthonteremtési fóruma, mely minden évben tavasszal kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Bízva az építőipar, épületgépészet és lakberendezés szorosan összefonódó területeinek erősödésében és további fejlődésében, már a jövő évi kiállítási csokor előkészítésén dolgozunk, amelyre már várjuk a kiállítói jelentkezéseket. A szükséges dokumentumok az alábbi gomb segítségével érhetőek el.


CONSTRUMA 41. NEMZETKÖZI ÉPÍTŐIPARI SZAKKIÁLLÍTÁS

VISSZATEKINTÉS 2023

A közép-kelet európai régió kiemelkedő építőipari, épületgépészeti és lakberendezési fórumán idén mintegy 500 kiállító mutatta be újdonságait. A kiállítói kínálat megtekintése mellett számos szakmai konferencián, bemutatón, előadáson vehetett részt az a több mint 30.000 érdeklődő, akik a kiállítási csokor ideje alatt kilátogattak a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.

Az első napon ünnepélyes megnyitó keretében Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd beszédet mondott Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára. A megnyitó keretében kerültek átadásra a CONSTRUMA és HUNGAROTHERM Díjak.

Az idei szakmai programok és a kiállítási csokor fókuszában a jövő építőipari kihívásai – az energiahatékonyság, az energiatakarékos otthonok és a fenntarthatóság – álltak. Kiemelt téma volt a minőség és az új generációk érdeklődésének felkeltése az építőipari szakmák iránt. Nagy érdeklődés kísérte a 15. alkalommal megrendezett Szolár Konferenciát és Solar Race-t, a napelem kivitelező szakemberek versenyét. Kiemelt eseményei voltak a kiállítási csokornak a Magyar Építész Kamara, valamint a Budapest és Pest Megyei Mérnöki Kamara továbbképzései, a Tetős Szakemberek Találkozója, és a kiállítási csokor egyik fő szakmai partnere, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által rendezett konferencia.

A Magyar Mérnöki Kamara energetikai tanácsadása, a Budapesti Építész Kamara konferenciája és az Open Stúdió keretében bemutatkozó építészirodák tovább színesítették a kiállítási csokor programkínálatát.

A CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor meghatározó kiállításán, az OtthonDesign központjában szintén a fenntarthatóság és az energiahatékonyság állt. Sok érdeklődőt vonzott a Lakberendezők Országos Szövetségének lakásbelsőt imitáló enteriőre, amelyben a látogatók megtekinthették a legújabb lakberendezési megoldásokat, színeket, stílusokat. A DESIGNMátrix, egy 100 négyzetméteres installáció volt,amelyben a tervezők bemutatták az aktuális újdonságokat.

Visszajelzések alapján sikeres volt, magas részvétellel a FABUNIO – Magyar Bútor és Faipari Szövetség által szervezett konferencia, az immár hagyományos WOODLIKE Workshop, valamint az Ezer színű fa című kiállítás, melynek célja a hazai kortárs tervezők által készített fatárgyak bemutatása volt a tágabb nagyközönség és a faiparos szakma számára. A Magyar Design standot és a Kőfaragó Ipartestület konferenciáját, kőfaragó bemutatóját szintén nagy érdeklődés övezte.


CONSTRUMA

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ

A CONSTRUMA kiállítási csokor zászlóshajója, a hazai legnagyobb, nemzetközileg is elismert építőipari szakkiállítás. Tematikája lefed mindent, ami az építkezéshez szükséges, amire az építőipari szakembereknek vagy az építkező végfelhasználóknak szüksége van.

A CONSTRUMA több évtizede a hazai építőipar szakmai csúcstalálkozója, ahol a jövő építőipari kihívásaira keresik a választ az ide érkező szakemberek.

A legújabb technológiák bemutatását a gyártók hazai és nemzetközi márkáinak jelenléte biztosítja. A kiállítást széleskörű szakmai támogatottság és gazdag konferencia program kíséri, melynek tervezett programjában nemzetközi vonatkozású rendezvény és nagyszabású építőipari szakmai találkozó is szerepel. A szakmai programok és a kiállítás fókuszában minden évben a jövő építőipari kihívásai állnak.

A hazai gyártók által fejlesztett, a vezető nemzetközi kiállítások után Magyarországon először bemutatni kívánt újdonságok számára a legkiválóbb szakmai fórum a CONSTRUMA, ahol a lehető legszélesebb szakmai és végfelhasználói körrel tudja megismertetni a terméket.

A kiállítók innovatív fejlesztéseinek kiemelt figyelmet szentelünk a CONSTRUMA DÍJ keretében. Rangos szakmai zsűri értékeli a pályázatokat, és a nyertes cégek már a kiállítás előtt a figyelem középpontjába kerülhetnek termékükkel.

A kiállítási csokor szakmai tartalmát szakmai partnereinkkel szorosan együttműködve hangoljuk össze a piac igényeivel.